Alati na društvenim mrežama kao sredstvo savremenog političkog angažmana – stavovi studenata u Srbiji - Obradović, Neven D.; Atlagić, Siniša (Sociološki pregled, 2021)
U ovom radu autori iznose rezultate istraživanja o stavovima studentske populacije u Srbiji u vezi sa korišćenjem alata na društvenim mrežama kao sredstava političkog angažmana. U tekstu je predstavljen segment šireg istraživanja o političkom komuniciranju mladih u Srbiji, vršenog u okviru teorije koristi i zadovoljstva. Rezultati istraživanja pokazuju da alati na društvenim mrežama ne doprinose političkom angažovanju mladih u onlajn sferi. Autori interpretiraju rezultate u kontekstu odnosa političkog komuniciranja i moći, ukazujući na odsustvo napora mladih u Srbiji ka sticanju političkog subjektiviteta i persuazivnog delovanja na okruženje.