Osvrt na istraživanje prikazivanja porodice i slobodnog vremena na Fejsbuku i Instagramu - Golubović, Marija (Sociološki pregled, 2021)
Način prikazivanja porodice u eri društvenih mreža dobija jednu novu dimenziju koju nam predstavlja Šarlin S. Šenon – MekKalum istraživajući prikazivanje porodice na Fejbuku i Instagramu. Kroz osvrt na teoriju i kroz nalaze istraživanja navedena autorka ukazauje na uticaj i značaj koji na porodični život ima postavljanje porodičnih fotografija na društvene mreže.