Kapitalan doprinos studijama srpske dijaspore - Mitrović, Ljubiša (Sociološki pregled, 2021)
U radu se daje osvrt na proučavanja pitanja spoljnih migracija od strane profesora Vladimira Grečića i, posebno, na njegovu poslednju knjigu Srpska stvaralačka inteligencija u rasejanju. Zaključuje se da vrednost te monografije nije samo u naučnom doprinosu koji pruža sagledavanju ovog značajnog pitanja, već i u njenom značaju za racionalno zasnivanje strategije i unapređenje javne politike Srbije u oblasti odnosa matice i dijaspore.