Filozofija obrazovanja - Petrović, Aleksandar (Sociološki pregled, 2020)
Široki uvod u sam problem obrazovanja, autor razmatrane studije, Milan Uzelac, izveo je razuđeno i sa raščlanjenim momentima, koji njegovu predmetnost socijalno i istorijski konstituišu. Ono do čega dolazi realno oslikava stanja u današnjem sistemu obrazovanja, te gotovo da izaziva razočaranost, ali iz osećaja beznadežnosti izbija uvid u sam smisao njegovog pojma, odakle se ideja obrazovanosti opet uzdiže do najviše ravni posmatranja.