Koronavirus u (bio)političkom imaginarijumu - Perić Diligenski, Tijana D. (Sociološki pregled, 2020)
U radu se polazi od premise da je (bio)politički inženjering konzervativno profilisanih političkih aktera tokom pandemije virusa korona (SARS-CoV-2) bio determinisan ekonomskim kalkulusom. Imaginarijum koronavirusa je ogolio logiku neoliberalne tržišne ekonomije i ukazao na potrebu dekonstruisanja postojeće i osmišljavanja nove ekonomske paradigme. Nalazi rada pokazuju da je pandemija iznela na videlo infekciju nesolidarnosti i netrpeljivosti prema fenomenu drugosti, koji se optužuje kao kužni faktor. U radu se elaborira da su demokratski načini upravljanja u senci populističkih manira koji tendeciozno koriste narativ straha od virusa kako bi konsolidovali vlastite režime.