Pandemija COVID-19 i svakodnevni život: povezanost izolacije, socijalnog distanciranja, nošenja maske, uzdržanog pozdravljanja i održavanja higijene ruku u Nigeriji - Omobowale, Ayokunle Olumuyiwa; Falase, Olugbenga Samuel; Oyelade, Olufikayo Kunle; Omobowale, Mofeyisara Oluwatoyin (Sociološki pregled, 2020)
Ovaj rad daje kontekstualni diskurs o pandemiji COVID-19 i posledično nastaloj realnosti podrazumevanih nijansi u primeni epistemologije u sociologiji svakodnevnog života. Pandemija COVID-19 postala je globalna bolest koja je uticala na doslovno sve aspekte života. Vlada Nigerije je brzo reagovala kako bi zaustavila pandemiju putem protokola u vidu izolacije, socijalnog distanciranja, nošenja maske, uzdržanog pozdravljanja i održavanja higijene ruku. S obzirom na to da se interakcije društvenih aktera nastavljaju i tokom pandemije, oni grade i obnavljaju svet oko sebe kroz društvena tumačenja i kontekstualna značenja potekla iz ovih protokola za zaustavljanje pandemije. Podrazumevane nijanse i značenja ugrađena u ta mikro-tumačenja omogućavaju društvenim akterima da preduzmu interpretativne radnje na osnovu značenja pripisanih pandemiji COVID-19 i protokolima za njeno zaustavljanje.