Doprinos istraživanju patoloških pojava u Republici Srpskoj - Šiljak, Milica (Sociološki pregled, 2020)
Djelo „Devijantne pojave u Republici Srpskoj“, autorke dr Biljane Milošević Šošo, predstavlja naučni doprinos izučavanju sociopatoloških pojava sa posebnim osvrtom na društva u tranzicionom procesu. Monografija je sinteza najvažnijih teorijskih pristupa u socijalnoj patologiji i empirijskih pokazatelja o najzastupljenijim oblicima devijantnog ponašanja u Republici Srpskoj. Autorka izražava kritički stav prema postojećem društveno - vrijednosnom sistemu, što se određuje kao determinanta za nastanak i razvoj određenih formi sociopatološkog ponašanja u društvu Republike Srpske.