Вриједност информације у ери пост-истине - Dokić Mrša, Sanja (Sociološki godišnjak, 2023)
Прегледом досадашњих спознаја у раду се анализира утицај информационо-комуникационих технологија (ИКТ) на обликовање и доступност вриједних информација. Рад полази од претпоставке да су ИКТ истовремено олакшале и отежале процес доласка до вриједних информација. Кориштењем научнe методe анализе остварен је општи циљ рада, који се односи на критички поглед на улогу ИКТ као фактора који је истовремено убрзао и олакшао процесе обликовања, ширења и похрањивања/доступности вриједних информација, али и довео до информационог поремећаја без историјског преседана. Подривајући саму човјекову потребу да своје одлуке, ставове и мишљења заснива на вриједним информацијама, друштво пост-истине доводи у питање једну од основних медијских функција, а то је информисање.