Analiza golova postignutih na Evropskom prventsvu u fudbalu sa ofanzivnim parametrima polufinalnih timova 2020/2021. - Živanović, Vladimir (Sport - nauka i praksa, 2025)
Studija ima za cilj da analizira karakteristike postignutih golova na uzorku od 51 utakmice i ofanzivnih parametara timova koji su se plasirali u polufinale na turniru 2020/2021. U analizi podataka korišćena je deskriptivna statistika tj. hi-kvadrat test i unakrsna tabela. Rezultati su pokazali statistički značajnu razliku, odnosno podatak da je u drugom poluvremenu postignuto više golova (83) nego u prvom (52), x2=7,119, p
Keywords: golovi; pokazatelji učinka u fudbalu; turnirsko takmičenje; video analiza