ZAIGRAJMO JEDNU IGRU: GO U SRBIJI - Zhou, Guanwen (Sport - nauka i praksa, 2026)
Ovaj rad sistematski analizira razvoj igre Go u Srbiji u periodu od 2016. do 2025. godine, primarno se oslanjajući na javno dostupne podatke iz Evropske baze podataka Goa (European Go Database - EGD). Rad pruža deskriptivnu analizu trenutnog stanja igre Go u Srbiji. Nalazi ukazuju na to da je, iako je broj igrača Goa u Srbiji relativno mali u poređenju sa nekim većim evropskim zemljama u pogledu ekonomije i broja stanovnika, Srbija na drugom mestu među narodima bivše Jugoslavije, odmah iza Hrvatske. Gradovi Niš, Beograd i Kragujevac zabeležili su najveći razvoj igre Go u Srbiji. U Nišu, kao gradu sa najvišim nivoom popularizacije, već tri osnovne škole nude Go kao vannastavnu aktivnost. Srpski igrači su takođe aktivno angažovani u razmeni sa igračima iz susednih zemalja i često se takmiče na različitim otvorenim turnirima. U budućnosti, razvoj Goa u Srbiji trebalo bi da podrazumeva nastavak tretiranja škola kao ključne platforme za promociju, što će zahtevati kolektivno učešće i dugoročna ulaganja brojnih zainteresovanih strana.