UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U NAMIBSKOJ POKRAJINSKOJ BOLNICI ˮN'GOLA KIMBANDAˮ, ANGOLA - da Caridade Felix Chitanga, Francisca; Malaquias , Celina (Srpski medicinski časopis Lekarske komore, 2025)
U zdravstvenom sektoru, upravljanje ljudskim resursima uključuje planiranje, zapošljavanje, selekciju, obuku, razvoj karijere, evaluaciju učinka i promovisanje kvaliteta života radnika. Zdravstveni sektor se suočava sa problemima u upravljanju ljudskim resursima, kao što su nedostatak profesionalaca, loša raspodela funkcija, neadekvatni uslovi rada, ograničenost znanja i veština, kao i strategije upravljanja koje nisu usklađene sa potrebama stanovništva. Cilj istraživanja je da se opiše upravljanje ljudskim resursima u Namibskoj pokrajinskoj bolnici "N´Gola Kimbanda" i razvije akcioni plan za poboljšanje upravljanja.
Keywords: upravljanje; ljudski resursi; namibska pokrajinska bolnica; planiranje