O KOLESOVOM PRELOMU – ISTORIJSKI PRIKAZ - Erčić, Jadran (Srpski medicinski časopis Lekarske komore, 2025)
U kraćem istorijskom osvrtu, autor hronološkim redom iznosi najznačajnije ličnosti u hirurgiji koje su proučavale “prelom radijusa na tipičnom mestu” (lat. fractura radii loco typico). Navode se i eponimi koji se uobičajeno koriste u svakodnevnoj praksi, uz ličnosti za koje se vezuju.