OSVRT NA MULTIDISCIPLINARNE TIMOVE ZA PROMOCIJU ZDRAVLJA : TIMSKI RAD U PROMOCIJI ZDRAVLJA - Boričić, Katarina; Tošić, Mirjana; Šiljak, Slađana (Srpski medicinski časopis Lekarske komore, 2023)
Uspeh savremenih programa promocije zdravlja, koji su uspostavljeni političkom odlukom na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, zavise od efikasnosti timova za promociju zdravlja. U ovom preglednom radu je dat osvrt na multidisciplinarni pristup, kao savremeni pristup timskom radu u promociji zdravlja, koji je i preduslov za efikasna dostignuća unapređenja zdravlja. Multidisciplinarni pristup obuhvata široki spektar stručnjaka u javnom zdravlju, sa različitim znanjima, kvalifikacijama i veštinama, koji su okupljeni kako bi svako sa svog aspekta dao svoj doprinos u cilju pružanja usluga promocije zdravlja.