KLINIČKE LABORATORIJE U ERI KOVID-19 PANDEMIJE: ANALIZA ISKUSTAVA U SRBIJI: Kliničke laboratorije i COVID-19 - Stanković, Sanja; Ašanin, Milika (Srpski medicinski časopis Lekarske komore, 2021)
Pandemija COVID-19 predstavlja jednu od najtežih javnozdravstvenih pretnji sa kojom se naš svet suočio u novijoj istoriji. U globalnoj borbi protiv ove pandemije, značajnu ulogu imaju kliničke laboratorije. Ovaj rad se zasniva na iskustvima Centra za medicinsku biohemiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Koristeći kombinovani metod istraživanja, ovaj rad rasvetljava brojne izazove sa kojima se suočio Centar tokom pandemije, daje prikaz implementacije promena i preporuke za funkcionisanje tokom COVID-19 pandemije i u post-COVID eri.