PRAVNI ASPEKTI UPRAVLJANJA PORODIČNIM FIRMAMA U SRBIJI - Đurić Kuzmanović, Tatjana; Ljubojević, Gordana (International Journal of Economic Practice and Policy, 2017)
U ovom radu se obrazlažu rezultati pravne analize sledećih dokumenta: Akt o malim preduzećima EU Komisije (2008), Zakon o privrednim društvima Republike Srbije (2011), Strategija za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period 2015-2020 (2015) i Kodeks korporativnog upravljanja (2012) koja normiraju upravljanje porodičnim firmama (društvima) u Srbiji. Ciljevi komparativne analize navedene regulative jesu da se sagleda njihova usaglašenosti sa evropskom regulativom i ukaže na (ne)utemeljenost njihove očekivane pravne stimulativnosti u odnosu na stanje i izazove sa kojima se suočavaju porodične firme u domenu upravljanja porodičnim poslovima u poslovnom ambijentu postsocijalističke neoliberalne transformacije Srbije.