SAVREMENE TENDENCIJE NA MEĐUNARODNOM TURISTIČKOM TRŽIŠTU - Bošković, Tatjana; Mihajlović, Mila (International Journal of Economic Practice and Policy, 2016)
Predmet istraživanja u radu je međunarodno turističko tržište. Cilj istraživanja je uočavanje najznačajnijih promena i tendencija kako na strani turističke tražnje tako i na strani ponude. Globalni turistički trendovi su uticali na  pojavu i razvoj selektivnih oblika turizma među kojima ruralni turizam zauzima značajno mesto.
Keywords: international tourist market||; ||međunarodno turističko tržište; tourism demand||; ||turistička tražnja; tourist supply||; ||turistička ponuda; development||; ||razvoj; selective tourism forms||; ||selektivni oblici turizma; rural tourism||; ||ruralni turizam