STAVOVI I PONAŠANJE STUDENATA O ZLOUPOTREBI INTERNETA U DRUŠTVENIM DOGAĐANJIMA: ANALIZA PREMA POLOVIMA - Jošanov, Borislav; Pucihar, Andreja; Jošanov-Vrgović, Ivana; Marošan, Zoran (International Journal of Economic Practice and Policy, 2016)
Nove Internet tehnologije donele su novi spektarinteresovanja u celom svetu. U centru pažnje ljudi su društvene mreže, njihovo osnovno korišćenje  i zloupotreba. Autori analiziraju grupu studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Novog Sada, Srbija i Fakultete za organizacijske vede iz Kranja, Slovenija. U centru pažnje ovog istraživanja sustavovi i ponašanjastudenata o društvenim aspektmai generalnog korišćenja Interneta, a posebno društvenih mreža i Vikiliksa. Ovaj rad je sledbenik kros-kulturalnog istraživanja predstavljenog u ovom časopisu pre dve godine, ali strukturiranog drukčije, prema lokaciji gde su preuzeti. Rezultati ovog istraživanja  su analizirani i prezentovani prema polu ispitanika.
Keywords: INTERNET||; ||Internet; gender||; ||Pol; social networks||; ||Društvene mreže; WikiLeaks||; ||Vikiliks; abuse||; ||zloupotreba