POTENCIJALI LOVNOG TURIZMA U SREDNJEM BANATU - Mrkša, Milutin M (International Journal of Economic Practice and Policy, 2015)
Cilj rada je da predstavi potencijale lovnog turizma u Srednjem Banatu u cilju promocije i unapređenja ovog posebnog oblika turističkih aktivnosti. Lovni turizam je jedan od ekonomski najznačajnijih oblika turističke aktivnosti, jer pored redovnih usluga prevoza, smeštaja i dozvola za lov, turisti plaćaju za odstrel (i za promašaj), za meso i za trofej. U cilju kvalitetnijeg predstavljanja potencijala posebna pažnja biće posvećena lovačkim udruženjima, lovištima i smeštajnim objektima, koji su pored ljudskog sektora, najvažniji činilac lovne turističke ponude.
Keywords: Middle Banat||; ||Srednji Banat; HUNTING||; ||lov; TOURISM||; ||turizam