TRŽIŠTE ORGANSKIH PROIZVODA I STAVOVI POTROŠAČA O ORGANSKIM PROIZVODIMA - Vapa Tankosić, Jelena; Carić, Biljana (International Journal of Economic Practice and Policy, 2024)
Razvoj tržišta organskih proizvoda je zabeležen u mnogim zemljama. Segment tržišta organskih proizvoda u specifičnom okruženju Republike Srbije se takođe postepeno razvija. U vreme pandemije COVID-19 povećano je interesovanje za organske proizvode. Izražena zabrinutost za zdravlje se doživljava kao jedan od najvažnijih razloga za kupovinu organske hrane. Stoga je cilj ovog rada istražiti razvoj tržišta organskih proizvoda i stavove potrošača o organskim proizvodima, kao i faktore koji utiču na njihovo ponašanje, a koje treba uzeti u obzir prilikom kreiranja adekvatne promotivne strategije za ovo specifično tržište.
Keywords: organska tržišta; organski proizvodi; stavovi potrošača