Uloga zaposlenih i menadžmenta ljudskih resursa u procesu stvaranja vrednosti brenda - Virijević Jovanović, Saša; Jošanov Vrgović, Ivana B. (International Journal of Economic Practice and Policy, 2017)
Polazeći od definicija brenda, koje ukazuju da je cilj brendiranja izgradnja dugotrajnih odnosa s potrošačima, brend menadžment se može odrediti kao proces izgradnje lojalnosti potrošača prema brendu. Brend je mnogo više od običnih proizvoda. Praksa pokazuje da su to proizvodi koji se dugi niz godina nadograđuju, podižu nivo kvaliteta, i kreiraju poseban odnos sa potrošačima preko asocijativnih svojstava. Na tom putu stvaranja lojalnih potrošača odlučujuća je uloga zaposlenih od čijih sposobnosti, kompetencija i empatije zavisi pozicioniranje brenda. Polazeći od značaja menadžmenta ljudskih resursa, koncipiran je ovaj rad, koji se bavi istraživanjem uloge ljudskih resursa i menadžmenta ljudskih resursa u procesu stvaranja vrednosti brenda.