INTERNA KONTROLA KAO INSTRUMENT PODRŠKE UPRAVLJANJU RIZIKOM U BIZNIS PLANU - Boškov, Veronika (International Journal of Economic Practice and Policy, 2017)
Preduzeća danas funkcionišu u veoma turbulentnim okolnostima. Izložena su kompleksnim uticajima na koje moraju reagovati kako bi se zaštitila i opstala. Izloženost riziku se mora ukalkulisati prilikom izrade biznis plana ali se na njega mora računati i tokom njegove realizacije. Interna kontrola je od izuzetne važnosti jer se samo blagovremenim identifikovanjem problema i pravovremenom akcijom mogu amortizovati rizične situacije. S obzirom na to da biznis plan sadrži sve predviđene korake do realizacije poslovne ideje, promene i odstupanja u bilo kojoj fazi imaju implikacije na konačni rezultat.