SAVREMENE TENDENCIJE NA MEĐUNARODNOM TURISTIČKOM TRŽIŠTU - Bošković, Tatjana; Mihajlović, Mila (International Journal of Economic Practice and Policy, 2016)
Predmet istraživanja u radu je međunarodno turističko tržište. Cilj istraživanja je uočavanje najznačajnijih promena i tendencija kako na strani turističke tražnje tako i na strani ponude. Globalni turistički trendovi su uticali na pojavu i razvoj selektivnih oblika turizma među kojima ruralni turizam zauzima značajno mesto.