ORGANIZACIJE BAZIRANE NA UPRAVLJANJU ZNANJEM - Manev, Gjorgji; Jakimovski, Jorde (International Journal of Economic Practice and Policy, 2015)
Ostvarivanje ciljeva postavljenih od strane poslovne organizacije podrazumeva primenu upravljanja znanjem. Ona omogućava koordinaciju radnog procesa sa informacionim tehnologijama, a u cilju prilagođavanja poslovanja organizacije problemima na koje se nailazi. Prevazilaženje ovih problema podrazumeva projektovanje i implementaciju kompleksnih poslovnih sistema, podržanih od strane informacionih tehnologija. Ovo se može postići upravljanjem koje će pratiti poslovne procese kroz jasne pokazatelje, u cilju ostvarivanja prethodno postavljenih strateških ciljeva. Takav menadžerski kadar mora da bude u potpunosti posvećen i privržen svom poslu, učenju i stvaranju stručnosti koji će pomoći u prevazilaženju izazova konkurencije.