PROCENA KONKURENTSKE KONFRONTACIJE IZMEĐU KINE I SAD NA GLOBALNOM TRŽIŠTU - Mirolyubova, Olga; Schislyaeva, Elena (International Journal of Economic Practice and Policy, 2015)
Konkurencija između SAD i Kine na globalnom tržištu nafte ima specifične različitosti i dugotrajnu istoriju. Kontradiktornosti koje nalazimo kod Kine i SAD razvile su se u situaciji sa Krimom. Ovaj rad oslikava konfrontaciju u političkoj i ekonomskoj sferi, kao i kretanja u razvoju odnosa između zemalja. Autori su u istraživanju primenili metode analize, istorijski metod i sintezu.