STAVOVI I PONAŠANJE STUDENATA O SOCIJALNIM ASPEKTIMA KORIŠĆENJA INTERNETA U SRBIJI I SLOVENIJI - Jošanov, Borislav; Pucihar, Andreja; Jošanov-Vrgović, Ivana (International Journal of Economic Practice and Policy, 2014)
Brzi razvoj infrastrukture Interneta i usluga doneo je više novih proizvoda zasnovanih na informacionim i komunikacionim tehnologijama. U centru pažnje opštih interesa u savremenom svetu su društvene mreže i Vikiliks, kao i njihove zloupotrebe. U ovom radu autori analiziraju stavove i ponašanja studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Novog Sada, Srbija i Fakulteta organizacionih nauka iz Kranja, Slovenija. U fokusu ovog istraživanja su razne vrste zloupotreba društvenih mreža i Vikiliksa. Rezultati su prezentovani i analizirani prema mestu gde ispitanici studiraju. Zaključci o otkrivenim razlikama između ove 2 grupe su upoređeni sa društvenim stanjima i događanjima u ove 2 zemlje, čije razdvajanje je izvršeno pre oko 25 godina.