IZVEŠTAVANJE O TOKOVIMA GOTOVINE - Pavlović, Miloš; Bogdanović, Jovan (International Journal of Economic Practice and Policy, 2013)
Tokovi gotovine predstavljaju „krvotok“ preduzeća bez čijeg stalnog protoka preduzeće ne bi moglo da funkcioniše. Izveštaj o tokovima gotovine je zakonom propisan finansijski izveštaj koji zainteresovanim korisnicima pruža informacije o prilivima i odlivima gotovine po osnovu poslovnih, investicionih i aktivnosti finansiranja u toku obračunskog perioda. U radu će biti reči o nastanku i značaju Izveštaja o tokovima gotovine, definisaćemo osnovne kategorije ovog izveštaja, izvršiti klasifikaciju tokova gotovine po osnovu tri grupe aktivnosti i prikazati metodologiju sastavljanja ovog izveštaja u skladu sa MRS 7.