MARKETING RESEARCH OF GENERAL DETERMINANTS OF THE CHOICE OF THE STUDY PROGRAMME DIGITAL MARKETING BY ACADEMIC STUDIES STUDEN - Đokić, Ines; Milićević, Nikola; Đokić, Nenad (International Journal of Economic Practice and Policy, 2022)
Digitalni marketing postaje sve relevantniji u poslovnoj praksi. Istovremeno, sve je jača potreba za uključivanjem sadržaja digitalnog marketinga u nastavne programe visokoobrazovnih institucija. Polazeći od navedenog, u ovom radu su postavljena dva cilja – opisati rastuću primenu digitalnog marketinga u poslovnoj praksi, generalno, i istražiti opšte determinante odabira tog studijskog programa od strane studenata na visokoobrazovnoj instituciji koja će početi sa realizacijom navedenog studijskog programa u školskoj 2021/22. godini. U kontekstu prethodnih ciljeva, pored prikupljanja sekundarnih informacija, sprovedeno je i primarno istraživanje u junu 2021. godine (n=89). Rezultati primarnog istraživanja ukazuju na izraženo pozitivno prihvatanje studijskog programa Digitalni marketing od strane studenata, nevezano za specifične opšte determinante.