Динамичка процена локалног пословног окружења као подршка инвестиционим одлукама врховних менаџера - Zagorcheva, Denitsa Petkova; Pavlov, Daniel Yordanov (Serbian Journal of Management, 2020)
Сваки менаџер има одређене инвестиционе идеје за развој пословања. Неке од инвестиција односе се на изградњу производних погона на новим локацијама, а инвеститори се суочавају са разним ризицима, који би чак могли зауставити почетне развојне планове. Многи од ових ризика настају услед недостатка поузданих података о пословном окружењу у новим областима. Неуспех у припреми донео би велике финансијске губитке. Овде долази наука која ће их оснажити одговарајућим економским моделима.Циљ овог чланка је да представи како се економски модел за процену локалног пословног окружења може применити на неке бугарске градове на основу општинског пореског система и локалне инвестиционе политике. Тако би предузетници могли да упореде пословно окружење у различитим општинама, као и да идентификују могућу динамику њихових трендова.
Keywords: пословно окружење; процена; пореска политика; општина