Изостајање и задовољство послом међу паровима са дуалним каријерама у односу на погодности организацијски спонзорисаних обданишта у земљи у развоју - Gautam, Omvir; Agrawal, Pooja (Serbian Journal of Management, 2020)
Претежна брига у садашњем радном окружењу су погодности дневног боравка за парове са двоструком каријером у земљама у развоју попут Индије. Ово игра значајну улогу у импровизацији односа послодавац и запослени. Ова студија идентификује кључне факторе попут изостајања и задовољства послом међу паровима са двојинм каријерама према услугама дневног боравка које спонзоришу организације. Штавише, улога дечјих вртића која су спонзорисана од стране организације испитана је заједно са модераторима као што су пол и број деце. Коришћен је дескриптивни дизајн истраживања кроз употребу упитника који је самоадминистриран на узорку од 197 запослених из две државе Пуњаба, тј. Амритсар и Пуњаб, Индиа; како би се проценила улога модератора пола и броја деце у односу на организационо спонзорисане вртиће. Организационо спонзорисане погодности дневнеог смештаја према степену изостајања и задовољства послом су значајнр Организационо спонзорисане погодности дневног смештаја су позитивне новине за запослене, за послодавце у земљама у развоју попут Индије. Будућа истраживања могу се усмерити на импликације погодности организационо спонзорисаних вртића на дугорочно одржавање постојања организације.
Keywords: дневни боравак; организационо спонзорисано; задовољство послом; пол; модератор; број деце; изостајање