Утицај корпоративног идентитета на репутацију и бренд послодавца - Charvat Janechova, Jana; Bednárik, Jaroslav (Serbian Journal of Management, 2023)
Студија се фокусира на област корпоративног идентитета и његову повезаност са репутацијом и брендом послодавца. Како конкуренција на тржишту рада расте, све више компанија, посебно, улаже своје напоре и ресурсе у развој бренда послодавца који би био привлачан и садашњим и потенцијалним запосленима. Ако организација жели да буде перципирана као пожељно место за рад, а послодавац као идеално, потребна је доследна корпоративна комуникација и хармонизација интерне комуникације између запослених и екстерних запосленика. Сврха рада је да се испитају услови под којима је могуц́е створити добру репутацију и атрактиван бренд послодавца кроз корпоративни идентитет и на тај начин стец́и конкурентску предност на тржишту рада. Наш интерес је да утврдимо које атрибуте треба испунити да бисмо створили атрактиван бренд за послодавца са добром репутацијом.
Keywords: English; Srpski