Употреба Инстаграм апликације на примеру младих потрошача Генерације З - Olejniczak, Aneta (Serbian Journal of Management, 2022)
Популарност друштвених медија наставља да расте. Многе статистике показују да углавном млади проводе највише времена на сајтовима друштвених мрежа. Сврха рада је да представи резултате студије о понашању испитаника у претраживању и објављивању садржаја на Инстаграм платформи. Аутор се фокусирао на неколико доступних облика, као што су постови, приче, ИГТВ, емитовање уживо. Студија се фокусирала на младе потрошаче, који припадају генерацији З. Аутор је углавном истраживао колико времена млада генерација проводи на Инстаграм платформи, која форма је међу испитаницима префериранија, у контексту њиховог прегледа или креирања садржаја. Штавише, студија се такође фокусирала на разлике у коришћењу Инстаграм апликације међу генерацијом З на основу пола, образовања и места становања. Студија је показала да представници поменуте генерације преферирају и гледање и додавање првенствено прича, а секундарно постова. Ни ИГТВ ни емитовање уживо нису предмет великог интересовања. Примаоци нерадо гледају или креирају ову врсту садржаја.
Keywords: млади потрошачи; млади креатори; генерација З; друштвени медији; Инстаграм