Предузетничка опрезност оснивача - менаџера и модераторски ефекат њиховог страха од неуспех - Montiel-Campos, Héctor (Serbian Journal of Management, 2022)
Сврха овог рада је да се емпиријски испита предузетничка опрезност као процес и утицај страха од неуспеха на овај процес у контексту малих предузећа. Хипотезе су тестиране на узорку  од  179  оснивача-менаџера  из  малих  производних  фирми  у  источном  Мексику, користећи хијерархијску регресиону анализу. Резултати показују да димензија удруживање и повезивање делимично посредује у односу између димензије скенирање и претраживање и димензије евалуација и процена. Такође, ови односи су у негативној интеракцији са страхом од неуспеха. Ова студија доприноси истраживању препознавања постојећих прилика, посебно да би се боље пазумела предузетничка опрезност као процес који истовремено укршта три различите димензије и укључује утицај страха од неуспеха.
Keywords: предузетничка опрезност; страх од неуспеха; оснивач-менаџер