Усвајање агилне методологије за побољшање перформанси ИТ пројекта - Rajan, Eldho; Santhosh, Vijayakumar Ambujakumari (Serbian Journal of Management, 2021)
Већина ИТ организација се суочава са различитим изазовима као што су технолошки напредак, нови захтеви купаца, спајање и аквизиција, и променљиви захтеви тржишта, на које треба обратити пажњу да би опстали у индустрији. За повећање вредности за клијента у пројекту, најбоља опција је одабрати Агилну методологију за управљање пројектом, која помаже да се пре испуне ад-хок пословни захтеви него унапред планирани. Заиста, већина организација, посебно у ИТ индустрији, прелази на праксу Агилен методологије, што помаже да се ужива у предностима боље сарадње и бољег корисничког искуства. Студија је спроведена међу 404 ИТ стручњака из ИТ коридора Индије да би се разумео утицај Агилне методологије на перформансе ИТ пројеката. Већина одговора је добијена од људи који имају велико искуство у управљању ИТ пројектима што осигурава квалитет добијених резултата. Из студије је утврђено да Агилна методологија (β= 0,630, p
Keywords: скрум; агилна методологија; перформансе пројекта; усвајање