Лаплас, Хансен-Сарџент и Бевериџ-Нелсон напомена о јединственој пословној примени - Andric, Vladimir; Nenadovic, Sanja (Serbian Journal of Management, 2021)
У раду се изводи услов еквиваленције између Бевериџ-Нелсонове декомпозиције и Хансен-Сарџентове формуле предвиђања у континуираном времену користећи Лапласову трансформацију. Представљени резултати показују како је Хансен-Сарџентова формула предвиђања релевантна не само за дисконтовање садашње вредности, већ и за декомпозицију трендова циклуса готовинских токова на тренд и цикличну компоненту у корпоративним финансијама.
Keywords: Бевериџ-Нелсонова декомпозиција; Хансен-Саргентова формула предвиђања; Лапласове трансформације; новчани токови