Коришћење управљања погонима као средство за комуникацију и размену знања у оквиру "LEAN" логистике - студија случаја - Benyahya, Petra; Macurová, Lucie (Serbian Journal of Management, 2021)
Студија истражује да ли је увођење управљања погонима (СФМ) у предузећу корисно за компанију или није чак и у тешким условима (производња хране са БРЦ стандардима производње, присуство странаца, запослени у агенцијама). Коришћено је квалитативно истраживање засновано на детаљном дугорочном посматрању стварног процеса планирања и успостављања управљања погонима у предузећу, као и интервјуи са индустријским инжењерима, руководиоцима првог нивоа, радницима у погону и практичарима у управљању погонима. Компанија је за ову студију случаја изабрана циљано. Налази кажу да је било добро успоставити СФМ у компанији. Упркос препрекама, искоришћење машина се повећало за 20% и једна машина (од 12) би могла да се прода због вишка. Потреба за људским капиталом се смањила, број отпада смањио, а сарадња побољшала.
Keywords: управљање поговима; сарадња; комуникација; алат за леан културу