Посредни ефекат демографских и пословних карактеристика на резултате малих предузећа у власништву жена: емпиријски докази из Индије - Vasan, Mohan (Serbian Journal of Management, 2020)
Циљ ове студије је да истражи посредни ефекат демографских и пословних карактеристика на перформансе малих предузећа у власништву жена. Теоријска и постојећа литература подржава посредни ефекат демографских и пословних карактеристика на пословне перформансе. Студија је усвојила дескриптивну методу истраживања. Примарни подаци прикупљени су од 340 жена власница малих предузећа које су анкетиране путем структурираног упитника. Линерна вишеструка регресија коришћена је за тестирање хипотеза. Налази студије откривају да су демографске карактеристике као што су очево занимање, образовање и искуство биле значајно повезане са пословним учинком. С’ друге стране, старост и брачни статус нису били значајно повезани са пословним учинком малих предузећа у власништву жена. Карактеристике предузећа попут старости, локације и врсте посла биле су у значајној вези са пословним учинком.