Mогућности е-пословања и иновационе перформансе: посреднички ефекат стратегија управљања знањем - Arias-Pérez, Jose; López-Zapata, Esteban; Echeverri-Bedoya, Andrea (Serbian Journal of Management, 2020)
Циљ овог рада је да се анализира посреднички ефекат стратегија управљања знањем на однос између могућности е-пословања и иновационих перформанси. Модел истраживања тестиран је на узорку од 102 предузећа, која припадају интензивном ИТ сектору, смештених у земљи у успону која је регионални лидер у погледу усвајања е-пословања. Коришћен је метод структурних једначина које се састоје од парцијалних најмањих квадрата. Главни резултат указује на то да само стратегија персонализације има делимичан посреднички ефекат. Закључно, само способност е-пословања није довољна за постизање врхунских иновационих перформанси. Ово откриће такође помаже консолидацији перспективе почетног проучавања која управљање знањем не схвата као променљиву претходника која постаје неопходна за усвајање е-пословања, већ као организациони фактор који интервенише а постериори и који је усмерен на постизање ефикасне употребе свих знања која произилазе из дигиталног пословања предузећа.