Дигиталне компетенције у менаџменту: пут ка супериорној конкурентности и отпор променама - Gerasimenko, Valentina Vasilievna; Razumova, Tatyana Olegovna (Serbian Journal of Management, 2020)
Дигиталне технологије у управљању компанијама постају неопходан услов за њихову конкурентност. Употреба ових технологија захтева промене у управљачким процесима и у организацији рада менаџера. Аутори су проучавали употребу дигиталних технологија и проблеме са којима се руски менаџери суочавају када са њима раде, као и ставове према дигиталним технологијама који откривају постојеће изазове, укључујући отпор на надолазеће промене. У раду су анализирана питања везана за начине изградње нових управљачких компетенција у дигиталној економији.