Друштвени капитал као конкурентни ресурс – управљач до одржавене конкурентне предности међу производним ММСП-а на тржиштима у развоју - Vinayachandran, Vidya; Ambily, Ambilysadanam Soman (Serbian Journal of Management, 2020)
Снага економије у развоју су микро, мала и средња предузећа јер она у највећој мери дају предност економији. Будући да ММСП играју већу улогу у стварању богатства у напредним земљама, оправдање ће бити мање доприноса истих у привреди у развоју. Индија као економија у развоју требало би да подстиче своју индустријску продуктивност и да производна ММСП имају главну улогу. Тврди се да су микро и мале фирме изложене болестима у већој мери због недостатка ресурса (Мехта и Рајан, 2017). Ова студија анализира друштвени капитал као ресурс из димензија структурног друштвеног капитала ММСП у односу на владине организације и комерцијалне банке за јачање социјалног капитала од производних ММСП. Студија је спроведена на основу 90 производних ММСП у Керали.