Стварање заједничке вредности као оквира за одговорну примену вештачке интелигенције у Србији - Bulatović, Gordana (Serbian Journal of Management, 2024)
Овај рад предлаже примену модела креирања заједничке вредности као оквира за одговорну примену вештачке интелигенције у Србији, узимајући у обзир кључне друштвене и економске изазове које доноси ова технологија. Рад се ослања на анализу постојеће литературе из области вештачке интелигенције, креирања заједничке вредности и стратегија Србије за развој вештачке интелигенције. Идентификовани су кључни изазови и могућности везане за примену вештачке интелигенције у Србији. Предложени модел креирања заједничке вредности може да обезбеди одговоран и користан развој сектора вештачке интелигенције у Србији, водећи рачуна о друштвеним и економским утицајима ове технологије.