Вредносна релевантност управљаних зарада у индијским фирмама: анализа утицаја конвергенције МСФИ коришћењем динамичких панел модела - Gomes, Lorraine Rayelle; Costa, Juao C. (Serbian Journal of Management, 2024)
Студија истражује однос између управљања зарадама и вредносне релевантности рачуноводствених информација индијских фирми које котирају на берзи истражујући три различита начина управљања зарадом – укупна, краткорочна и дугорочна дискрециона обрачунавања. Поред тога, студија истражује утицај конвергентних међународних стандарда финансијског извештавања (МСФИ), познатих као индијски рачуноводствени стандарди (ИндРС), на управљање зарадом, што заузврат утиче на релевантност вредности. Ова студија је прва у Индији која анализира различите ефекте управљања краткорочним и дугорочним зарадама на релевантност вредности и бави се питањем ендогености у моделу релевантности цене вредности кроз динамичко моделирање панела уз контролу употребе ИндРС. Студија проналази значајан ефекат управљања краткорочним и дугорочним обрачунским разграничењима на релевантност вредности и позитиван утицај ИндРС на однос између управљања зарадама и вредности фирме.