Упрвљање миграцијама - сличај Немачке и Мађарске - Milosavljević, Zoran; Maksimović, Andrijana R. (Serbian Journal of Management, 2023)
Аутори рада се баве имиграционом политиком, управљањем миграцијама, политиком управљања миграцијама кроз студију случаја на примеру две намерно изабране земље које имају дијаметрално супротне имиграционе политике. У којој мери и да ли су ове земље заинтересоване за интеграцију имиграната у свој друштвени, правни, политички и културни простор, кроз своје институционалне капацитете, разматрано је упоредном анализом немачке и мађарске имиграционе политике, њихове социјалне, демографску и економску структуру и њихову културну и безбедносну политику. Дефинисањем појмова миграција, имиграција, интеграција, имиграциона политика, управљање миграцијама, управљање имиграционим границама, аутори прецизно указују на разлике, као и на узроке тих разлика, у политикама према мигрантима у ове две земље.