Утицај организационе културе на интеграцију ланца снабдевања - Aćimović, Slobodan; Mijušković, Veljko; Todorović Spasenić, Ana (Serbian Journal of Management, 2021)
Тим запослених који тежи остварењу заједничког циља је оно што је потребно свакој компанији, а успех пословања зависи од начина функционисања и размишљања тог тима. Организациона култура обликује начин на који запослени размишљају, реагују и понашају се. Пословна пракса предузећа у Републици Србији показала је да је организациона култура оријентисана на запослене, акцију и изазове важна одредница побољшања свих показатеља пословног учинка, укључујући интеграцију ланца снабдевања, што је главна тема анализе у овом раду. Димензије организационе културе утичу на унутрашњу интеграцију, интеграцију са купцима и интеграцију са добављачима, одређујући остваривање кључног циља управљања ланцем снабдевања који се односи на испоруку правог производа, на право место, у право време и уз разумне трошкове.