GDPR I IZAZOVI ZAŠTITE PODATAKA O LIČNOSTI - Spalević, Žaklina S; Vicentijevic, Kosana (The European Journal of Applied Economics, 2022)
U radu se razmatraju izazovi primene GDPR regulative u EU i Republici Srbiji. Navedeni supropisi koji uređuju pitanje zaštite podataka o ličnosti. Akcenat je stavljen na usaglašavanjeove problematike u Republici Srbiji sa pravnom regulativom EU. Cilj rada je da se GDPRregulativa sagleda sa više aspekata poslovanja privrednih subjekata obveznika njeneprimene. Ističe se neophodnost uključivanja svih segmenata privrednog subjekta naimplementiranje ove regulative, kao i tela na nacionalnom nivou. Neophodno je usvajanjepodzakonskih akata radi potpune imlementacije u Zakona o zaštiti podata o ličnosti uRepublici Srbiji.
Keywords: GDPR; licni podaci; zastita podataka