GDPR I IZAZOVI ZAŠTITE PODATAKA O LIČNOSTI - Spalević, Žaklina S; Vicentijevic, Kosana (The European Journal of Applied Economics, 2022)
U radu se razmatraju izazovi primene GDPR regulative u EU i Republici Srbiji. Navedeni su propisi koji uređuju pitanje zaštite podataka o ličnosti. Akcenat je stavljen na usaglašavanje ove problematike u Republici Srbiji sa pravnom regulativom EU. Cilj rada je da se GDPR regulativa sagleda sa više aspekata poslovanja privrednih subjekata obveznika njene primene. Ističe se neophodnost uključivanja svih segmenata privrednog subjekta na implementiranje ove regulative, kao i tela na nacionalnom nivou. Neophodno je usvajanje podzakonskih akata radi potpune imlementacije u Zakona o zaštiti podata o ličnosti u Republici Srbiji.