Nastava u kombinovanom odeljenju mele seoske škole - primer iz prakse - Petrovic, Zlata Z (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2019)
Ovaj tekst smešta iskustvo rada u jednoj seoskoj školi, isturenom odeljenju  sa kombinovanom nastavom u širi kontekst demografskih trendova, savremenog društvenog  trenutka i nastavne prakse koja se još uvek odvija u Srbiji. Analiza je ilustrovana primerom iz prakse, može se reći da se radi o studiji slučaja rada u nepodeljenom odeljenju u selu Okruglica, Opština Svrljig. Rad u školi se analizira kroz sledeće kategorije: trenutni  uslovi za rad u školi, uspeh učenika, prošlost, sadašnjost i budućnost ovog kombinovanog odeljenja, prednosti i mane rada u kombinovanom odeljenju, teškoće sa kojima se učitelj susreće u radu.
Keywords: TEACHING||; ||nastava; village school||; ||seoska škola; elementary school||; ||osnovna škola; teaching practice||; ||nastavna praksa; combined class||; ||kombinovano odeljenje