Dubletni par kap i kaplja - Bacić, Cica Z (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2019)
U radu se ispituju sadržinski odnosi imenica kap i kaplja s ciljem da se uoči da li su ravnopravne ili upućuju jedna na drugu, preciznije, ispituje se moguća dubletnost ili sinonimnost ovog para.  Kako bismo dobili odgovore na konkretna pitanja, istorijskim pregledom analiziraćemo tvorbeni aspekt, proverićemo kakav status imaju u jezičkim priručnicima, kako su objašnjene i obrađene u rečnicima. Potom frekventnost  u praksi istražujemo na osnovu Korpusa matematičkog fakulteta. Isto tako, cilj nam je utvrditi da li su kolokacijske sastavnice sinonimne, zaključno raspravljamo o mogućnostima njihovog prevladavanja, te da li je i koje rešenje u prednosti.
Keywords: synonymity||; ||sinonimnost; duplicity||; ||dubletnost; corpus analysis||; ||analiza korpusa; dribble||; ||kaplja; drop||; ||kap; nouns||; ||imenice