Projektna metoda u aktivnostima usvajanja matematičkih pojmova - Janković, Branka B (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2019)
Projekatna metoda u aktivnostima usvajanja matematičkih pojmova se može koristiti za rešavanje raznovrsnih matematičkih problema koji potiču iz realnog sveta. Ova metoda zahteva timski rad dece i vaspitača, kao i njihovo dodatno angažovanje pri realizaciji projekta. Vaspitači se u ovom slučaju sreću sa dodatnom izazovima kao što su odstupanje od uobičajenih nastavnih metoda, dodatno angažovanje u proučavanju realnog problema i akademske literature, neočekivane situacije u toku izrade projekta i neizvesnost rezultata projekta. U radu su predstavljene faze izvođenja projekta, kao i jedan primer usvajanja matematičkih pojmova kroz projekat. Date su preporuke za teme projekata koje se mogu obraditi projektnom metodom u aktivnostima usvajanja matematičkih pojmova.
Keywords: children||; ||dete; project method||; ||projektna metoda; educator||; ||vaspitač; mathematics||; ||matematika; concept||; ||koncept; project||; ||projekat