Razvojna biblioterapija u kontekstu potreba savremenog deteta - Marković, Ana S (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2015)
U ovom radu daje se kratak pregled procesa biblioterapije i razmatraju se neke od osnovnih tehnika koje se koriste pri njegovoj implementaciji. U radu se naglašava i objašnjava razlika između kliničke i razvojne biblioterapije, i pruža kratak pregled istorijskog razvoja ove psihoterapeutske discipline. Autorka takođe navodi i različite definicije termina biblioterapija i zaključuje da sve one imaju jedan zajednički imenitelj, a to je upotreba knjige u cilju pomoći ljudima. Neka od poglavlja ovog rada bave se i temama kao što su biblioterapija i dečje potrebe, biblioterapeutski proces, veštine i osobine dobrog biblioterapeuta i ograničenja biblioterapije.
Keywords: children’s needs||; ||dečije potrebe; help||; ||pomoć; book||; ||knjiga; psychotherapy||; ||psihoterapija; developmental bibliotherapy||; ||razvojna biblioterapija; bibliotherapy||; ||biblioterapija