Učenje kroz igru u nastavi matematike - Teokarević, Dalibor D. (Sinteze - časopis za pedagoške nauke, književnost i kulturu, 2024)
Od svih ljudskih aktivnosti najviše zadovoljstva čoveku pričinjava igra, bilo da se radi o sportskim, kompjuterskim, društvenim, edukativnim ili nekim drugim igrama. Kako je igra jedna od važnijih dečijih potreba, ona je ujedno i najlakši način da se učenicima približe nastavni sadržaji. Zato je učenje kroz igru jedna od veoma snažnih motivacionih nastavnih metoda, koja kod učenika podstiče kreativnost izraženu kroz imaginaciju, logičko mišljenje, emocionalno ispoljavanje i motivaciju za rad i učenje. Učenje kroz igru utiče i na svestrani razvoj ličnosti učenika, jer utiče na kognitivni, emocionalni, socijalni i fizički razvoj deteta, pripremajući ga za budući život u svetu odraslih.
Keywords: Učenje; igra; nastava matematike